снимка БулфотоСпоред него в българския политически живот се забелязва отдалеченост - неангажираност

...
снимка БулфотоСпоред него в българския политически живот се забелязва отдалеченост - неангажираност
Коментари Харесай

Служебният премиер Стефан Янев: Правим всичко по силите си да минимизираме купуването на гласове

снимка Булфото

Според него в българския политически живот се вижда отдалеченост - неангажираност на хората с политическия живот. 

" Купуването на гласове е грозно събитие, подкопава демокрацията. Правим всичко по силите си да го минимизираме и да предоставим убеденост на хората, че техният избор е отишъл там, където те са поискали. Работим в границите на закона. Когато обществото види, че неговите изконни права се пазят, без значение дали този феномен ще бъде стеснен, или ще бъде спрян, то ще оцени напъните ". Това сподели пред БНР служебният премиер Стефан Янев. 

" Политическото посланичество е в рецесия. Има и лидерска рецесия. Ролята на политика е да бъде визионер. Това липсва в политическия ни живот, в партиите. Гражданското общество би трябвало да е водещо - партиите да следват хората, а не противоположното. Очакването ми за идващото Народно заседание е да има подобен вид говорене. Взаимодействието сред партиите и гражданското общество е ключът към всяко ръководство ". 

В предаването " Неделя 150 " министър-председателят добави: 

" Порази ме мащаба на това, което заварихме. Картината не е добра, тя не е незнайна за българите. Винаги сме знаели, че нещо не е както би трябвало, в този момент виждаме цялостния размер. Не се опитваме да вършим цялостна проверка. Не бързаме да демонстрираме нещо, което не е довършено. Има документи, които към този момент са дадени на прокуратурата, може би ще има и други ". 

Янев разясни, че отношенията сред изпълнителната власт и правосъдната система са институционални. 

" Институционалният метод е спазен. Какви са дейностите на правосъдната система, не разясняваме, тъй като правосъдното решение се извършва, не се разяснява ". 

Служебният кабинет ще приготви пакет от евентуално положителни законодателни промени, който ще бъде възложен на 46-ия парламент. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР